Menu Home

Serum za rast trepalnic za čudovite naravne trepalnice

Maskara, umetne trepalnice in podaljšane trepalnice lahko podaljšajo in napolnijo vaše trepalnice, vendar lahko dejansko poškodujejo vaše naravne trepalnice. Kaj pa, če iščete trajnejšo rešitev, ki je ni treba odstraniti pred spanjem ali retuširati vsakih nekaj tednov? Tu pride na vrsto serum za rast trepalnic!

Serumi za rast trepalnic spodbujajo rast trepalnic in jih hkrati negujejo.

Kako deluje cikel rasti trepalnic?

Večina ljudi ima 90 do 160 trepalnic vzdolž zgornje linije trepalnic. Vsaka trepalnica je sestavljena iz lasnega stebla (del trepalnice, ki ga vidite) in korenine, iz katere raste trepalnica.

Tako kot lasje na glavi tudi trepalnice rastejo v treh fazah:

  • anagen ali faza rasti, ki traja od štiri do deset tednov. V tej fazi je vedno približno 35-40 % zgornjih trepalnic.
  • faza katagena ali razgradnje, ki traja približno 15 dni.
  • telogen ali faza mirovanja, ki traja od štiri do devet mesecev V telogenski fazi je v vsakem trenutku približno 50 % trepalnic.

Po telogeni fazi trepalnica izpade in cikel se začne znova. Če torej zjutraj na blazini opazite nekaj trepalnic – brez panike! Odpadanje trepalnic je naravni del cikla rasti. Vsaka vaša trepalnica je v drugačni fazi cikla rasti, zato vam ne odpadejo vse trepalnice naenkrat.

Kako dolgo rastejo trepalnice? Ker je anagenska faza rastnega cikla veliko krajša od anagenske faze lasišča (ki lahko traja več let), trepalnice redko zrastejo daljše od 12 mm. V povprečju trepalnice dnevno zrastejo od 0,12 mm do 0,14 mm.

Zakaj izpadajo trepalnice?

Kot sem že omenil, trepalnice naravno odpadejo po telogeni fazi rastnega cikla. Vendar lahko prezgodnje odpadanje trepalnic povzroči tudi način, kako z njimi ravnate. Zato je ključ do rasti trepalnic v tem, da v anageni fazi spodbujamo njihovo večjo rast, hkrati pa preprečujemo njihovo lomljenje ali izpadanje z dodatno posebno nego.

Pospešitev rasti trepalnic

1. Prekinite uporabo maskare

Verjeli ali ne, sestavine maskare lahko dejansko izsušijo vaše trepalnice, zaradi česar postanejo bolj krhke in nagnjene k izpadanju.

2. Pred spanjem nežno odstranite ličila

Če se odločite za ličila za oči, jih pred spanjem odstranite. Zadnja stvar, ki si jo želite, so sestavine maskare, ki izsušujejo trepalnice, na vaših trepalnicah vso noč! Pri odstranjevanju ličil bodite še posebej nežni, da si trepalnic po nepotrebnem ne bi trgali. Za nežno odstranjevanje maskare, črtala za oči in senčil uporabite nežne pralne blazinice.

3. Opustite navijalke za trepalnice

Verjetno vam ni treba, da vam povemo, da vam navijalke za trepalnice trgajo trepalnice! Čeprav se morda ne zdi nič posebnega, če si tu in tam izvlečete trepalnico, se sčasoma te izgubljene trepalnice lahko res povečajo.

4. Izogibajte se umetnim trepalnicam in podaljševanjem

Umetne trepalnice lahko pomagajo ustvariti videz polnejših in daljših trepalnic, vendar lahko dejansko poškodujejo vaše prave trepalnice. Skoraj nemogoče je odstraniti lepilo z umetnih trepalnic in podaljškov, ne da bi pri tem iztrgali naravne trepalnice, zato jih raje prihranite le za posebne priložnosti.

Serum za rast trepalnic – za lepe in zdrave trepalnice

Serumi za rast trepalnic so bujna kombinacija sestavin, kot so vitamini in peptidi, ki skupaj izboljšajo stanje, moč in sijaj vaših naravnih trepalnic.

Tako kot je vlažnost ključna za zdravo kožo, je tudi vlažnost ključna za zdrave trepalnice. Brez vlage se zlahka lomijo.

Najpogostejša aktivna sestavina najboljših serumov za rast trepalnic je biotin. To je vitamin B, ki naj bi izboljšal zdravje las (tudi trepalnic), saj krepi keratin, beljakovino, iz katere so sestavljeni lasje.

Serumi za rast trepalnic pomagajo vašim naravnim trepalnicam, da so v popolni kondiciji, in jih ohranjajo močne pred zunanjimi vplivi, da se čim manj lomijo.

Categories: Uncategorized

GaiaSLO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *