Menu Home

Kolagen za moške – Zakaj jemati kolagen?

Pravijo, da se moški starajo kot vino- z leti so vedno boljši, kar pa ne pomeni, da se njihova koža ne stara. Tako kot vino potrebuje dobre skladiščne pogoje, da ohrani svojo kakovost, tako tudi moška koža potrebuje posebno nego, da lahko ohrani svoj mladostni videz.

Glavne razlike med moško in žensko kožo

Eden izmed dejavnikov, ki je zaslužen zato, da se moška in ženska koža tako razlikujeta, so zagotovo hormoni. Testosteron-hormon, ki prevladuje pri moških, namreč poveča debelino kože. Posledično je moška koža debelejša, zaradi česar imajo moški višjo gostoto kolagena in se počasneje starajo.

Kljub temu, se s starostjo njihova koža prav tako postopno tanjša in izgublja kolagen. Medte ko so tukaj ženske ” na boljšem”. Imajo namreč isto debelino kože vse do 50. leta, nato pa ta začne drastično upadati. 

Čeprav se znaki staranja na moški koži pojavijo pozneje, so spremembe takrat hitre. Gube že takoj ko nastanejo, oblikujejo polno brazdo. Prav tako je zaradi rednega britja moška koža bolj obremenjena in razdražena. Britje namreč odstrani zgornjo plast kožnih celic in izpostavi nezrelo kožo, ki je zelo občutljiva na zunanje vplive.

Kaj je kolagen za moške?

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja eno izmed ključnih gradbenih komponent v človeškem telesu. Gre za najbolj obilno prisotno beljakovino v koži, kosteh, mišicah, tetivah, ligamentih, hrustancu, zobeh, laseh in nohtih. Kolagen je v bistvu “lepljiva” snov, ki ohranja te strukture trdne in povezane, ter jim zagotavlja čvrstost in elastičnost.

Ko se starate, se proizvodnja naravnega kolagena v telesu zmanjšuje, kar vodi v izgubo elastičnosti kože, pojav gubic, krhke nohte, redčenje las in bolečine v sklepih. Poleg tega vsakodnevni dejavniki, kot so izpostavljenost soncu, onesnaženje in nezdrava prehrana, lahko dodatno zmanjšajo raven kolagena v telesu.

Kolagen za moške

Zato je dodajanje kolagena v prehrano postalo vse bolj priljubljeno, saj pomaga ohranjati mladosten videz kože, krepi lase in nohte, podpira zdravje sklepov in celo prispeva k splošnemu dobremu počutju. Moški, tako kot ženske, lahko koristijo od dodatnega kolagena, saj pomaga ohranjati njihov videz in zdravje.

Zakaj kolagen za moške ?

Kolagen ni le domena ženske nege, temveč ima tudi ogromno koristi za moške. Moški se lahko soočajo s specifičnimi težavami kože, kot so povešena koža v kombinaciji z zabuhlimi očmi in temnimi kolobarji. Redno uživanje kolagena lahko pomaga izboljšati elastičnost kože in upočasniti proces staranja.

Študije so pokazale, da dodajanje kolagena v prehrano poveča proizvodnjo lastnega kolagena v telesu in izboljša hidracijo kože. Poleg tega ima lahko pozitiven učinek na zmanjšanje težav z aknami, ki so pogoste pri moških zaradi britja ali bolj mastne kože.

Vendar kolagen ne vpliva samo na kožo. Prav tako je ključen za zdravje las in nohtov, kar je pomembno za mnoge moške, ki se borijo z izpadanjem las. Z uživanjem kolagena lahko okrepite vaše lase, naredite jih močnejše in sijoče ter spodbudite proizvodnjo keratina, glavnega proteina za zdrave lase. To so sanje vsakega moškega, kajne?

Poleg koristi za lepoto ima kolagen za moške tudi številne pozitivne učinke na splošno zdravje. Pomaga pri ohranjanju gibljivosti sklepov, uravnoteženem prebavnem sistemu in splošnem počutju. Za rekreativce je lahko še posebej koristen, saj pomaga pri hitrejšem okrevanju mišic po vadbi, zmanjšuje vnetje v telesu in podpira celotno telo. Zato ni presenetljivo, da se moški vse bolj zavedajo prednosti kolagena in ga vključujejo v svojo dnevno rutino, saj jim pomaga pri doseganju boljšega videza, počutja in zdravja.

Categories: Uncategorized

GaiaSLO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *