Menu Home

 

4 stvari, ki jih mora vsebovati krema proti staranju kože

Osnova nege kože je naravna krema za obraz, ki kožo navlaži, nahrani in okrepi. Hkrati si vsi želimo zmanjšati videz gub na obrazu.

Če sanjate o dobro navlaženi, žametni in zdravi koži ter želite zamakniti nastanek gub vam predstavljamo vam 4 stvari, ki jih mora vsebovati naravna krema za obraz, ki deluje proti staranju kože.

Kako izbrati naravno kremo za obraz glede na starost

Pri izbiri naravne kreme za obraz je pomembno upoštevati tudi starostno obdobje, v katerem se nahajate. Koža se skozi leta spreminja in ima različne potrebe glede nege. Tu je nekaj smernic, kako izbrati pravo kremo glede na starost:

  1. Mladostna koža (20-30 let): V tej starostni skupini je glavni poudarek na hidraciji in zaščiti kože. Izberite lahko kremo z lahkotno teksturo, ki vlaži kožo in ščiti pred okoljskimi vplivi. Antioksidanti so prav tako pomembni za zaščito kože pred prezgodnjim staranjem.
  2. Srednja starost (30-50 let): V tem obdobju se na koži začnejo pojavljati prve gube in izguba čvrstosti. Izbirajte kreme, ki vsebujejo sestavine, kot so retinol, peptidi in hialuronska kislina, ki spodbujajo obnovo kože, zmanjšujejo gube in izboljšujejo elastičnost.
  3. Zrela koža (nad 50 let): V tej starostni skupini je poudarek na intenzivni hidraciji, obnavljanju kože in spodbujanju proizvodnje kolagena. Izberite kreme, ki vsebujejo bogatejše sestavine, kot so ceramidi, olja, izvlečki rastlin in peptidi, ki bodo kožo nahranili in ji povrnili sijaj.

Pomembno je tudi upoštevati individualne potrebe in težave kože, ne glede na starost. Če imate na primer občutljivo kožo ali težave s pigmentacijo, poiščite kremo, ki je posebej formulirana za te težave.

Z redno uporabo ustrezne kreme za obraz glede na starost boste lahko bolj ciljno delovali na specifične potrebe vaše kože in dosegli najboljše rezultate. Ne pozabite pa, da je poleg kreme tudi zdrav življenjski slog, uravnotežena prehrana in zaščita pred soncem pomembna za ohranjanje mladostne kože skozi vsa starostna obdobja.

1.    Antioksidanti – zakaj so pomemben del vaše dnevne rutine

Antioksidanti, so za vsakodnevno nego vaše kože brez dvoma nujno potrebni. Zato definitivno ne smejo manjkati v vaši naravni kremi za obraz.

Poznamo precej odličnih antioksidantov. Pod antioksidante štejemo različne oblike vitaminov A,C in E, betakatoren, glutation, selen, zeleni čaj in različne izvlečke.

Antioksidanti lahko :

  • ščitijo kožo pred prostimi radikali ali že zmanjšujejo že nastalo škodo na koži
  • pomagajo pri celjenju kože in proizvodnji naravnega kolagena
  • ščitijo kožo pred neugodnimi vplivi okolja

2.    Sestavine, ki sestavljajo kožo

Zdrava in mlada koža že sama po sebi vsebuje sestavine, ki ji pomagajo zadrževati vodo, jo obnavljajo in jo ščitijo pred okoljskimi vplivi.

Te sestavine namreč koži zagotavljajo sestavine, ki jih potrebuje za obnovo povrhnjice, preprečujejo izgubo vlage ter izboljšajo teksturo kože.

Med njih spadajo: ceramidi, lecitin, glicerin, maščobne kisline, polisaharidi, hialuronska kislina, kolagen, proteini, glikozaminglikani in še mnogo drugih.

Zato bodite pozorni, da vaša naravna krema za obraz, vsebuje vsaj eno od teh. Svetovala pa bi, da izberete kremo, ki vsebuje vsaj hialuronsko kislino. Ta je namreč odličen vlažilec, ki kože ne le navlaži temveč tudi ohranja njeno vlažnost.

3.    Sestavine, ki vplivajo na celično delovanje

Naša koža je vsakodnevno izpostavljena škodljivim vplivom iz okolja, hormonskim spremembam, staranju in sončnim žarkom. Rezultat tega so poškodovane kožne celice.

Če želimo, da prične koža proizvajati bolj zdrave, mlajše celice, ji moramo priskrbeti dovolj sestavin, ki vplivajo na celično delovanje.

Ključne sestavine, ki torej ne smejo manjkati v vaši naravni kremi za obraz so: niacinamid, retinol, sintetični peptidi, lecitin in adenosine trifosfat.

4.    Formula, ki ustreza tipu vaše kože

Zdaj, veste, kar mora vsebovati prav vsaka naravna krema za obraz, da lahko ima najboljši učinek. Vendar, ostaja še eno vprašanje : Kako izbrati pravi izdelek?

  • Bodite pozorni na vaš tip kože in morebitne težave s kožo
  • Dnevne kreme lahko vsebujejo zaščitni faktor in pigmente, za večerno nego pa takšne formulacije niso priporočljive
  • Poglejte, če je krema primerna kot podlaga za ličenje
  • Naravna krema za obraz naj ne bi vsebovala umetnih parfumov, konzervansov ter barvil

Categories: Uncategorized

GaiaSLO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *