Menu Home

7 nasvetov za sijočo kožo tudi v poletnih mesecih

Morda boste poleti opazili, da vaša običajna rutina za nego kože ni več učinkovita. S spremembo vremena se bo verjetno spremenila tudi vaša rutina za nego kože.

Vaša običajna vlažilna krema je morda pretežka za vlažno vreme. Zaradi potenja se vam lahko pojavijo izpuščaji.

Če boste več časa preživeli na prostem, boste morali poskrbeti, da bo vaša rutina z zaščitnim faktorjem SPF ustrezala vašim potrebam.

Tukaj je 7 preprostih sprememb, ki jih lahko uvedete v poletno rutino nege kože, da bo vaša koža vse poletje videti sveža in brezhibna.

  1. Spremenite čistilno sredstvo

Če preživljate čas na prostem, se zadržujete na plaži, več telovadite ali živite na območju z visoko vlažnostjo in vročino, boste opazili, da bo vaša koža morda potrebovala močnejše čistilno sredstvo za odstranjevanje odvečnih olj in sončne kreme.

Priporočamo, da izberete čistilno peno, ki bo pomagala odmašiti pore in raztopiti morebitne mastne obloge.

Če ste nagnjeni k izbruhom, poiščite izdelke s salicilno kislino ali izberite masko za obraz z aktivnim ogljem.

2. Vsak dan uporabljajte zaščitni faktor SPF

Zaščita kože pred UV-žarki je celoletno opravilo, vendar je v poletnih mesecih še posebej pomembna – zato poskrbite, da bo SPF del vaše poletne rutine samopomoči.

Shainhouse pravi, da se poskusite navaditi, da nosite kremo za sončenje, sončna očala in klobuk, kadar koli ste izpostavljeni soncu – tudi če je to le 15 minut.

Za vsakodnevno uporabo priporočamo široko spektralno kremo z zaščitnim faktorjem SPF 30 ali več. Če veste, da boste zunaj ves dan, poiščite kremo za sončenje, ki je odporna na vodo in znoj, da se dodatno zaščitite pred sončnimi opeklinami.

Ne pozabite zaščititi območij, ki jih je lahko spregledati, kot so stopala, ušesa in lasišče. Prepričajte se, da se krema za sončenje posuši, preden nanjo nanesete kar koli drugega, na primer podlago ali puder.

3. Preklopite na lažjo vlažilno kremo

Zaradi dodatne vlage v zraku poleti morda ne boste več potrebovali gostega vlažilnega krema za lokalno vlaženje kože. Razmislite o uporabi lažjega losjona za telo ali seruma namesto kreme.

Poiščite vlažilne sestavine, kot so hialuronska kislina, aloja ali glicerin, ki vaši polti dodajo naravno rosnost, ne da bi bila videti težka, sijoča ali mastna.

4. Zmerni piling kože

Z blagim pilingom boste s površine kože odstranili odmrle, dolgočasne kožne celice, zato bo koža bolj sijoča.

Vendar lahko pretirano pilingiranje poškoduje zaščitno pregrado kože, zato priporočamo piling enkrat ali dvakrat na teden in izogibanje izdelkom, ki vsebujejo grobe koščke, kot so lupine, oreščki ali mikrokroglice, ki lahko v koži povzročijo drobne raztrganine.

5. Ostanite hladni in hidrirani

Preveč časa na soncu (ali v bazenu ali v klimatski napravi) lahko povzroči, da je vaša koža suha in razdražena.

Potrudite se, da bo vaša notranja temperatura hladna, kar se bo odrazilo v manj rdeči, potni in neprijetni koži. To lahko storite tako, da se zadržujete v zaprtih prostorih, ko je sonce najmočnejše, in pijete veliko tekočine.

6.  Ne pozabite na  svoje telo

Poletna nega kože ni namenjena le obrazu – posodobljena rutina nege kože lahko koristi tudi preostalemu delu telesa.

7. Uporaba antioksidativnih serumov

Čeprav so antioksidativni serumi koristni vse leto, so še posebej koristni poleti, ko so UV-žarki močnejši.

Raziskave kažejo, da lahko izdelki z antioksidanti pomagajo zaščititi kožo pred poškodbami zaradi sonca.

Priporočamo uporabo antioksidativnega seruma zjutraj – po čiščenju in pred nanosom sončne kreme. Poiščite sestavine, kot so vitamin C, resveratrol, ferulna kislina in zeleni čaj.

Categories: Uncategorized

GaiaSLO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *